Френските власти са готови да подкрепят Армения след събитията в Нагорни Карабах. Това

...
Френските власти са готови да подкрепят Армения след събитията в Нагорни Карабах. Това
Коментари Харесай

Макрон обещава да подкрепи Армения

Френските власти са подготвени да поддържат Армения след събитията в Нагорни Карабах. Това даде обещание френският президент Еманюел Макрон в неделя.

" Ще продължим да оказваме политическа и филантропична поддръжка на Армения ". Това даде обещание пред телевизия TF-1 президентът.

" Днес Франция е доста деликатна, с цел да подсигурява, че Армения резервира териториалната си целокупност ", уточни Макрон, предава news.bg.

Позовавайки се на спора в Нагорни Карабах, френският президент допусна, че Русия поддържа Баку.

" Русия е в съюз с Азербайджан. Франция ще поддържа народа на Армения ", съобщи Еманюел Макрон.

Също по този начин, Нагорни Карабах предстоящо господства в разговорите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Франция прикани за незабавно заседание след последните конфликти сред Азербайджан и Армения.

Няколко военни блогъри означиха, че съветските военни не са реагирали, когато азербайджанските сили са свалили съветски хеликоптер Ми-24 по време на войната в Нагорни Карабах през 2020 година, и показаха неспокойствие от догатката, че съветските военни по същия метод ще пренебрегват и последните смъртни случаи.

Припомняме, че президентът на Азербайджан Илхам Алиев разгласи победа, като съобщи, че неговият " стоманен пестник "  е изпратил концепцията за сепаратистки арменски Нагорни Карабах в историята след светкавична 24-часова военна интервенция.

В четвъртък арменският министър председател Никол Пашинян разяснява, че Ереван носи своята част от отговорността за обстановката в региона на Карабах, но подчерта, че неуспехът на съветската мироопазваща задача в региона не би трябвало да се подценява.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР